In de meeste gevallen worden de behandelingen vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Dit betekent dat u over de behandelingen geen eigen risico betaalt. Hoeveel behandelingen u precies vergoed krijgt, is afhankelijk van de hoogte van uw aanvullende pakket. U kunt dit ook vinden op www.VvOCM.nl  Voor het exacte aantal adviseren wij uw polis na te kijken. U bent zelf verantwoordelijk voor de door u afgesloten ziektekostenverzekering en voor de dekking van uw oefentherapie behandelingen. Tevens dient u zelf bij te houden of er een overschrijding plaatsvindt van het aantal behandelingen oefentherapie die u vergoed krijgt van uw ziektekostenverzekering.

Kinderen tot 18 jaar krijgen standaard 18 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Hierover wordt geen eigen risico in rekening gebracht door de zorgverzekeraar. Vanaf de 19e behandeling worden de behandelingen vergoed vanuit het aanvullende pakket. De psychosomatische therapie wordt altijd vanuit de aanvullende verzekering vergoed, ook bij kinderen onder de 18 jaar.

 

Directe toegankelijkheid

 

U kunt ook zonder verwijzing van een arts bij ons terecht. Na aanmelding vindt er een screening plaats in de praktijk waaruit blijkt of behandeling zinvol is en welke therapievorm geschikt is.

 

 

Tarieven 2024 voor behandeling die buiten uw verzekering vallen
Oefentherapie € 42
Oefentherapie aan huis € 60
Intake en onderzoek na verwijzing € 52,50
Screening, intake en onderzoek € 54,50
Psychosomatiek € 63
Intake en onderzoek Psychosomatiek € 72
Niet nagekomen afspraak € 32,50

Behandelinformatie

Voor de individuele behandelingen staat een half uur, voor de behandelingen psychosomatische oefentherapie of slaaptherapie wordt soms meer tijd gepland. Dit zal naar inzicht van de behandelend oefentherapeut beslist worden.  Wij vragen u om voor de intake een geldig id-bewijs en, indien u deze heeft, de verwijzing van de arts mee te nemen. U wordt verzocht tijdens uw behandelingen een badlaken mee te nemen i.v.m. de hygiëne. Wij streven er naar altijd zorgvuldig en op tijd te werken. Desondanks kan het voorkomen dat de behandeling voor u iets uitloopt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Afspraken wijzigen/ afzeggen
Indien u onverhoopt verhinderd bent, dan dient u gemaakte afspraken uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen. In geval van ziekte vragen wij u de afspraak uiterlijk om 8u dezelfde ochtend af te zeggen. Dit kan telefonisch of via de mail, zie contactgegevens. Indien een afspraak niet op tijd is afgezegd, kan het tarief “niet nagekomen afspraak/ verzuimtarief” in rekening worden gebracht.